Ακαδημίες Ποδοσφαίρου

Το πρόγραμμα Αθλητικών Ακαδημιών της ΟΠΑΠ αποσκοπεί να φέρει τα παιδιά και τους εφήβους κοντά στον αθλητισμό, να εμπνεύσει στους νέους τα ιδεώδη του αθλητισμού και τις ευγενείς αγωνιστικές αξίες. Επιπρόσθετα, στόχος του προγράμματος είναι να βελτιώσει τη στάση των γονέων απέναντι στον αθλητισμό και το παιδί τους, τονίζοντας τη σημασία της υποστήριξης και να ενθαρρύνει την υιοθέτηση ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών, συμβάλλοντας στη διατήρηση της υγείας των παιδιών και στη βελτίωση της αθλητικής τους απόδοσης.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 125 Ερασιτεχνικά Σωματεία Ποδοσφαίρου, μέλη των Τοπικών Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Η συνολική συμμετοχή παιδιών ηλικίας 7-10 ετών αγγίζει τις 10.000 και υποστηρίζονται από 450 προπονητές απ’ όλη την Ελλάδα. Η Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής συμμετέχει με επιστημονικό προσωπικό στην υλοποίηση και υποστήριξη του προγράμματος. Επιστήμονες από διάφορες ειδικότητες (παιδίατροι, διαιτολόγοι και ψυχολόγοι) έχουν αναλάβει την εκπαιδευτική και επιστημονική υποστήριξη του προγράμματος μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων, αρθρογραφίας στο site του προγράμματος (sportsacademies.opap.gr), επικοινωνίας των φεστιβάλ των αθλητικών ακαδημιών και εξατομικευμένων παρεμβάσεων μέσω της πλατφόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδας. Στις 125 αθλητικές ακαδημίες πραγματοποιούνται επίσης, ομιλίες από παιδιάτρους, ψυχολόγους και διατροφολόγους- διαιτολόγους με σχετική θεματολογία «Παιδί & Υγεία - Αθλητισμός & Διατροφή».

opap athlitikes akadimies logo

 

Λίγα Λόγια...

Η Ελληνική Εταιρία Εφηβικής Ιατρικής, ιδρύθηκε το 1992 με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες Παιδιάτρους και άλλους επιστήμονες της χώρας...

Διαβάστε Περισσότερα

 

Χρήσιμα Links

 

Ακολουθήστε μας

facebook  twitter

Στοιχεία Επικοινωνίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ (Ε.Ε.Ε.Ι)

Ταχυδρομική Θυρίδα 14283 στο Κατάστημα ΕΛΤΑ Κ.Κ. Αθήνας 15